Kiemelt bejegyzés

Anya-lét és teremtésvédelem

Szia! Köszöntelek a blogomon. Több témával is foglalkozom majd ezen az oldalon. Az egyik az anya-lét és az oda vezető út, míg a másik a ter...

2016. február 12., péntek

Nagy utazás az ELÉG világába - Ráhangolódás 3.



"FÜRDÉS AZ ELÉG TENGERÉBEN
    "Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött." 
      Kor. II, 8:15

Ha csoportosan mennek úszni az emberek, a bátrabbak mindig előbb ugranak a vízbe, azután odakiabálnak a többieknek a partra: "Gyertek, jó a víz!" 
Az Utazás történetei arra a kérdésre keresnek választ, hogy mi az "elég". Hívnak minket is, hogy vessük bátran bele magunkat, éljünk az "elég" szabályai szerint. Persze nem egyformán lépünk a vízbe. Van aki fejest ugrik. Az ilyen emberek először az "ökológiai lábnyomokat", és a melléklet más adatait nézik át, majd négy hétre előre készítenek tervet. Mások lábujjhegyen közelítik meg a vizet, azután egyre mélyebbre merészkednek. Az ilyen emberek naponta határozzák meg céljaikat az "utazás" során. 
Lesznek napokra, hetekre esedékes, esetleg az "utazás" hónapján túlnyúló feladatok. Senki ne próbáljon mindent végigcsinálni, mert belefárad! Válaszd azt a feladatot, amely illik hozzád; ha az aznapra eső nem érdekel, találj ki helyette mást!
Jelölj ki egy hónapot! Kezdjétek az "utazást" azzal, hogy az "elég" szellemében összegyűltök: együtt tölthettek egy hétvégét valamelyikőtöknél, átnézve a kiadványt, készülődve a hónapra, együtt játszva, szolgálva, imádkozva, külsőségekben (étel, alvóhely) is egyszerűen. Vagy szentelhettek egy estét, egy szabadnapot az indulásnak. A tapasztalatszerzés végén ismét gyűljetek össze, hogy beszélgessetek az átéltekről, tervezzetek a továbbiakra.
Gyertek! Jó a víz!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése