Kiemelt bejegyzés

Anya-lét és teremtésvédelem

Szia! Köszöntelek a blogomon. Több témával is foglalkozom majd ezen az oldalon. Az egyik az anya-lét és az oda vezető út, míg a másik a ter...

2016. február 15., hétfő

Nagy utazás az ELÉG világába - 1. rész

Elérkezett a NAGY NAP! A BOCS Alapítvány által közölt elmélkedés-sorozat segítségével megkezdjük utazásunkat az ELÉG világában. Az első hét nap témája az ELÉG ÖRÖM. Induljunk! Tartsatok velem!

"1. AZ ÉLET ÉRTELME
 "Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen." – János 10:7-18

Ezen a héten az élet értelmét vizsgáljuk. Miért és mire teremtődtünk? Mit kezdünk az életünkkel? Hogyan találhatjuk meg és érhetjük el célunkat? 
Az észak-amerikai kultúra ellentmondásos tanácsokkal lát el bennünket arra vonatkozólag, hogy hogyan tudnánk a maximumig fokozni életörömünket. 

  • Az Egyesült Államok katonai hirdetései szerint: "Légy minden, ami csak lehetsz, csatlakozz a hadsereghez!"  - Elégedettek leszünk, ha megtanulunk harcolni? 
  • Egy híres karórareklámot idézve: "Soha nem lehetsz elég gazdag és elég karcsú."  - Megelégedettek lennénk szupermodell szépségű testtel és hatalmas vagyonnal? 
  • Az egyik sörreklám hegyi tóban horgászó férfiakat mutat dobozos sörrel. Így szól: "Ennél jobb már nem lesz."  - Valóban dobozban rejlik a megelégedettség? 

Jézus azt mondta, hogy bőséges, teljes életet akar adni nekünk. Ezen a héten arról lesz szó, hogy mit jelent számunkra a teljes, bőséges élet. 
Életfilozófiánk legmélyebb hitünkből ered. Kifejezi, mit gondolunk Istenről és a világról. Amikor ezekről beszélgetünk, nem arról döntünk, hogy kinek van "igaza" és ki "téved". Létünk misztériumának legmélyéről kapunk információkat egymástól.
Dave Schrock-Shenk"

És mi van, ha én nem vagyok hívő? Ettől még minden bizonnyal foglalkoztat a kérdés: mi végre vagyok itt? Mi a célja az életemnek? 
Van, aki szerencsés és egészen kicsi korától tudja, hogy mit szeretne kezdeni ezzel az egyetlen lehetőséggel, amit így hívnak: ÉLET. Mások csak sodródnak, hánykolódnak az ÉLET Tengerén, de hajójuknak nincs kapitánya, aki megmondja, MERRE van az előre. 
Ha én is az utóbbiak közé tartozom, feltehetem a kérdést magamnak: vajon tényleg keresem a CÉLT? Mindent megtettem annak érdekében, hogy megtudjam mire vagyok alkalmas? Mert célunk kulcsát tulajdonságaink tárházában, tehetségeink és érdeklődési körünk témái között kell keresnünk. Ha semmire nem tartjuk magunkat alkalmasnak, nosza, kérdezzük meg a barátainkat, ismerőseinket, még akár az ellenségeinket is, hogy milyennek látnak! Ezek a tükrök is sokat segíthetnek a kulcskeresésben.
Ha azon szerencsések közé tartozom, akik tudják, merre tartanak, akkor is szükségem lehet arra, hogy feltegyem magamnak a fenti kérdéseket. A hajó kapitánya is folyamatosan nézi a térképet és ha szükséges, a kormányossal korrigáltatja a hajó útvonalát. Sőt, előfordulhat, hogy váratlan események miatt a hajó úticéljának megváltoztatására is szükség lehet. Előállhatnak egy céltudatos élet során is olyan események, melyek hosszabb-rövidebb időre, vagy akár végleg megváltoztatják a CÉLT. Ilyen esemény lehet például egy kisgyermek születése, hogy egy örvendetes témát említsek. 

Egy picike csendben tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket és írjuk le egy külön az utazás céljára szánt füzetbe. Ha csoportosan haladunk, hát osszuk meg egymással is a leírtakat!

"Milyen életre és tettekre teremtettek engem?
A bőséges életről alkotott elképzelés nagyszerűnek – és nagyon személytelennek tűnhet. Mindannyiunknak sajátos tehetsége, érdeklődési köre van. Az életünk akkor lesz teljes, ha rájövünk, miképpen illeszkedhetünk be a nagyobb elképzelésbe.

Melyik szentírási rész, vers, történet, ének vagy idézet foglalja össze az életről alkotott véleményemet?
Mi az elképzelésem arról a "bőséges életről", amit Jézus ígért nekünk?

Sorolj fel tíz olyan dolgot, amit nagyon jól csinálsz!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése